||||||

La metamorfosi de l'Estadi de la Ceràmica

30 / 05 / 2020

El feu groc, inaugurat en 1923, és un camp que conjumina modernitat i tradició

L'Estadi de la Ceràmica és un dels camps més antics del futbol espanyol. Adaptat a les necessitats del futbol d'elit, el feu groc ha evolucionat i ha experimentat millores i ampliacions al llarg de les seues 97 anys d'història, en els quals ha albergat partits de tota mena de categories nacionals, continentals i fins i tot ha rebut en diverses ocasions a la Selecció Espanyola.

L'Estadi de la Ceràmica es va inaugurar el 17 de juny baix el nom de ‘Camp del Villarreal’, encara que només dos anys després va començar a dir-se ‘El Madrigal’, denominació que va perdurar fins al 8 de gener de 2017. El camp es va inaugurar amb la disputa d'un partit entre el CD Castelló i l'SD Cervantes FC, dues dels equips de la capital de la província.

En tota la seua història, el coliseu groc ha viscut una gran varietat d'ampliacions. Durant l'estiu de 1952, el terreny de joc va adquirir les mateixes mesures que l'Estadi Olímpic d'Hèlsinki, que aquell any acollia el Jocs Olímpics. El rectangle de joc va passar a tindre 104x65 metres, deixant arrere l'anterior mesura de 95x50 metres.

En els anys 60, el Villarreal va construir una xicoteta tribuna coberta i a principis dels anys 70 es va edificar la primitiva graderia del Gol Sud. A la fi dels anys 80, la tribuna va començar a derrocar-se per a donar pas a una nova graderia que es va inaugurar el 8 de març de 1989 en un duel amistós davant l'Atlético de Madrid.

En els últims anys del segle anterior, el Villarreal va efectuar una remodelació clau en l'estructura actual de l'Estadi de la Ceràmica. El Gol Sud va ser derruït el 22 de maig de 1998 i va ser l'inici també de la construcció de la nova Tribuna coberta, l'amfiteatre, la graderia de Preferència i el Fons Nord. Les obres van finalitzar per a la temporada 99/00.

Amb el Villarreal CF ja en la màxima categoria del futbol espanyol, el club va continuar millorant la seua ‘llar’. Va construir els ‘Casals Grocs’, els ‘Casals Blaus’ i la Graderia Visitant, va apostar per la implantació de la gespa híbrida, pioner en el futbol espanyol, i va reformar les banquetes, integrant-los en la graderia. Aquestes van ser algunes de les obres més destacades que va experimentar l'antic ‘El Madrigal’ abans de modernitzar-se per complet i rebre la denominació oficial de ‘Estadi de la Ceràmica’.

El Villarreal CF va donar a conéixer, el diumenge 8 de gener del 2017, la nova denominació del seu estadi, que des de llavors va passar a dir-se ‘Estadi de la Ceràmica’, com a símbol representatiu i identificatiu de la província de Castelló, convertint-se així amb orgull en ambaixador d'un dels millors productes de la nostra terra i en un gran aparador d'aquest material extraordinari. A més, amb aquesta nova iniciativa, el club va generar una nova font d'ingressos, ja que moltes empreses azulejeras de la província van decidir formar part del projecte com ‘partners’, tenint presència en els diferents suports de l'estadi i, amb això, una gran visibilitat nacional i internacional. Les empreses que formen part del ‘Estadi de la Ceràmica’ són: PAMESA, PORCELANOSA, ARGENTA CERÀMICA, TORRECID i FERRO com a Patrocinadors Principals; TAU CERÀMICA, BESTILE, ESMALGLASS-ITACA I COLOROBBIA com a Patrocinadors Oficials; INCOGAS, ICA, VIDRES, GIZEMFRIT, KERAKOLL I AZULIBER com Partners Oficials.

Per a gaudir del vídeo sobre l'evolució de l'Estadi de la Ceràmica tan sols cal punxar en el 'play' situat just damunt de la fotografia principal.

Noticies relacionades

APP
OFICIAL

APP
OFICIAL