||||||

22 anys del somni del primer ascens

24 / 05 / 2020

El gol d'Alberto Saavedra va permetre al Villarreal ascendir a la màxima categoria del futbol espanyol

Hui, 24 de maig del 2020, es compleixen 22 anys del somiat primer ascens del Villarreal a la màxima categoria del futbol espanyol. La gesta es va produir a l'Estadi Multiusos de Sant Lázaro, on el Submarí va eliminar al Compostela en la promoció d'ascens. De fet, donaven els seus últims espertenecs les festes de Sant Pasqual i la nit es presentava una mica més freda a Vila-real, els nervis estaven a flor de pell, però un golàs d'Alberto Saavedra va acabar per canviar de colp tot el panorama a la ciutat de la Plana Baixa. El 24 de maig de 1998, el Villarreal certificava l'ascens a la màxima categoria després de donar la sorpresa a Santiago de Compostel·la amb un empat (1-1) que enviava al Submarí pel cap alt alt.

Els grocs van saber sobreposar-se a un tebi empat a zero en l'anada i a la condició de favorit del Compostela –al cap i a la fi encara militava en Primera- per a aconseguir el deliri en el Multiusos de San Lázaro. Van ser els grocs els que es van avançar amb aquell espectacular xut del sevillà des de fora de l'àrea que va acabar valent un ascens, però el Submarí i la seua afició van haver de patir. En el minut 75 Chiba empatava per als gallecs i posava a la unflada groga a la vora d'un infart que es va transformar en eufòria amb el xiulet final de l'àrbitre.

Des de llavors, el Villarreal CF ha militat un total de 20 temporades en Primera Divisió, aconseguint fins i tot un subcampionat (temporada 2007/2008). A Europa, els grocs van aconseguir les semifinals de la UEFA Champions League en la seua primera participació, caient davant l'Arsenal (temporada 2005/2006). El Submarí ha jugat competició europea en 13 temporades (15 comptant la Copa Intertoto). Impressionant.

Per a repassar tota la història del Villarreal CF tan sols cal punxar en el següent enllaç: Història Villarreal CF

 

Noticies relacionades

APP
OFICIAL

APP
OFICIAL