||||

Cap Llar Sense Aliments

29 / 04 / 2020

El patrocinador groc CaixaBank ha impulsat una iniciativa solidària que ja ha aconseguit els dos milions d'euros recaptats en favor del Banc d'Aliments

El patrocinador del Villarreal CaixaBank ha impulsat l'acció solidària ‘Ningún Hogar Sin Alimentos’, que ha recaptat ja un milió d'euros en tot just un mes. Es calcula que el nombre de crides i peticions individuals d'ajuda alimentària a les entitats benèfiques i als Bancs d'Aliments s'han multiplicat per quatre. A causa d'aquesta creixent demanda, i al bon acolliment de l'acció solidària, la Fundació ‘la Caixa’ ha decidit doblegar l'aportació amb un milió d'euros addicional. Això sumarà un total de dos milions d'euros, que es distribuiran entre els 54 Bancs d'Aliments associats en la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL).

L'objectiu de la campanya en favor dels Bancs d'Aliments és respondre, de manera excepcional, a l'emergència social derivada de la crisi sanitària, a més de cobrir la demanda habitualment atesa mitjançant les seues campanyes presencials, que s'han vist afectades per la situació actual.

Fins al moment, més de 16.000 donants s'han unit ja a la causa realitzant una aportació econòmica a través dels canals operatius de CaixaBank, per Bizum, en el número 38014, enviant un SMS amb la paraula «ALIMENTS» al 38014 o en la web www.ningunhogarsinalimentos.org, on la campanya continua oberta.

Una xicoteta aportació, una gran ajuda
 
Amb una aportació de tan sols 2 euros, els Bancs d'Aliments poden proporcionar els aliments bàsics per a una persona durant un dia sencer i, amb una contribució de 20 euros, una família xicoteta es manté tota una setmana. En aquests moments, els Bancs necessiten aprovisionar els estocs amb els aliments més bàsics i productes infantils, com la llet, atés que entre els usuaris hi ha 41.000 lactants.
 
Davant la nova conjuntura, els Bancs d'Aliments han establit un dispositiu de serveis mínims després de la suspensió de les operacions presencials de recollida d'aliments i altres donacions. D'aquesta manera, per a mantindre les existències en els seus magatzems, necessiten augmentar substancialment la compra d'aliments, així com comptar amb donacions econòmiques per a pal·liar la falta de recursos. Les provisions del Banc d'Aliments són distribuïdes a través de les entitats assistencials i d'ajuda social que estan registrades i homologades oficialment per les administracions públiques.
 
A Espanya, més de 10 milions de persones, el 21,5% de la població, es troben en risc de pobresa, segons la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social (AROPE, per les seues sigles en anglés).
 
Com es pot col·laborar?
 
Durant tot el mes de maig, es poden realitzar donacions a través de la xarxa de caixers automàtics de CaixaBank, que disposa de més de 9.000 repartits per tot el territori; a través de CaixaBank NOW, tant app com web; i del portal corporatiu de CaixaBank, per als no clients de l'entitat. Així mateix, es pot fer un donatiu mitjançant Bizum, en el número 38014.
 
Una altra opció de col·laboració és a través de l'enviament d'un missatge de text amb la paraula «ALIMENTS» al 38014. També es podran realitzar aportacions en la pàgina www.ningunhogarsinalimentos.org 

Noticies relacionades

APP
OFICIAL

APP
OFICIAL