||||||

CaixaBank dóna suport a la iniciativa Endavant Igualtat

20 / 11 / 2019

La donació que l'entitat financera, patrocinadora oficial de el club des de l'any 2013, realitza a través de l'Obra Social "la Caixa", es destinarà al projecte solidari en el qual participen els equips de la Cantera Grogueta i centres especials de la província de Castelló

CaixaBank col·laborarà de nou amb els projectes solidaris del Villarreal CF per a aquesta temporada 2019-2020, apostant aquesta vegada per recolzar la iniciativa Endavant Igualtat, per la qual els equips de Futbol 11 de la Cantera Grogueta col·laboren amb centres especials de la província de Castelló. Amb aquesta ja són quatre campanyes en què CaixaBank, juntament amb l'Obra Social "la Caixa", col·labora amb el club..

La iniciativa s'ha plasmat en un acord signat aquest migdia a l'Estadi de la Ceràmica, que ha comptat amb la presència de el president de el Villarreal CF, Fernando Roig, el director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Xicu Costa, i representants dels centres CAU, AFA i Down Castelló, que participen en Endavant Igualtat.

El Departament de Psicologia i Metodologia del Villarreal CF va llançar la iniciativa Endavant Igualtat en la temporada 2015-2016, apostant així per l'educació i el desenvolupament personal dels jugadors de futbol base amb un clar objectiu: ajudar els membres dels centres en el seu desenvolupament personal, amb una sensibilitat social d'acord a les necessitats i dificultats dels altres, i compartir amb ells les seues experiències. Aquest intercanvi de valors impulsa i afavoreix en el creixement de les dues parts.

La iniciativa consisteix a realitzar activitats de convivència al llarg de tota la temporada, amb trobades diàries tant en els centres de les associacions com a les instal·lacions del Villarreal CF. En la mesura de les seues possibilitats, els membres dels centres assisteixen als partits i animen els seus equips a la Ciutat Esportiva. 

CaixaBank, banca socialment responsable

L'Àrea Social és un dels pilars Pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de CaixaBank dins del seu model de banca socialment responsable. Gràcies a la seua capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank dóna suport a la Fundació Bancària "la Caixa" en la seua tasca social, detectant les necessitats locals i canalitzant una part de la seua inversió social. La col·laboració entre ambdues institucions fa possible que milers d'entitats i associacions puguen accedir cada any als ajuts de l'Obra Social "la Caixa". Aquesta acció social es destina a impulsar projectes de xicoteta envergadura però de gran calat en els territoris en què opera CaixaBank. L'any passat es van impulsar més de 11.500 projectes amb una inversió de 43,6 milions d'euros.

En aquest apartat s'inclouen tant la distribució de les aportacions econòmiques de la Fundació Bancària a través de les oficines de CaixaBank, com altres actuacions en matèria de voluntariat, habitatge i projectes solidaris; i, d'altra banda, també contempla la Inclusió Financera, apartat en el qual es recullen la concessió de microcrèdits i accions divulgatives de cultura financera, entre d'altres.

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat manté una actitud de servei a la societat i als seus clients. Per això té un compromís amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per ajudar-los a impulsar els seus projectes personals i professionals. Manté un compromís amb la cultura financera a través de múltiples iniciatives, per ajudar a que les persones prenguen millors decisions en la gestió de la seua economia. I el 46% de la seva plantilla participa en tasques de voluntariat durant les setmanes socials i la resta de l'any.

CaixaBank destaca per la seua actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs de el món en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per la seua banda, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

L'Obra Social, l'ànima de "la Caixa"

L'Obra Social "la Caixa" impulsa altres iniciatives multitud de programes dirigits a cobrir diferents mancances i problemàtiques socials, com ara la prevenció de consum de drogues, l'accés a l'habitatge, el foment de la diversitat i la interculturalitat com un valor social positiu , el foment del voluntariat, la concessió de microcrèdits o la cooperació internacional. Aquests objectius, al costat de el suport a l'educació i la investigació, la conservació de l'entorn i la divulgació de la cultura com a instrument de cohesió social, són part dels objectius essencials de l'Obra Social "la Caixa".

La Fundació Bancària "la Caixa", presidida per Isidre Fainé i dirigida per Jaume Giró, ha incrementat aquest any 2019 el pressupost per a la seua Obra Social, que se situa en 545 milions d'euros. Aquesta dotació posiciona a l'entitat com la primera fundació privada d'Espanya i una de les més importants del món.

El desenvolupament de programes socials focalitzats en els grans reptes actuals, com l'atur, la lluita contra l'exclusió o l'accés a l'habitatge, segueixen concentrant bona part dels esforços. El 59% del pressupost, es destina a el desenvolupament de programes socials i assistencials; el 23% és per a la promoció de la cultura i l'educació; i el 18% es dedica a la investigació i la formació d'excel·lència.

Noticies relacionades

APP
OFICIAL

APP
OFICIAL